Målsättning

.Summer Heat Art har som sin främsta uppgift att visa attraktiv konst och konsthantverk i skånsk sommartid. Utställningen kommer att äga rum på Romelegårdens Konsthall söder om Veberöd som är inhyrd för detta evenemang. I anslutning till utställningen kommer det att anordnas ett flertal arrangemang vilka i nuläget inte är fastställda; mer och uppdaterad information kommer.


På lite längre sikt är målsättningen att utifrån detta års erfarenheter skapa ett större evenemang; ev en svensk/nordisk och/eller en internationell konstbiennal. Men dit är det en bra bit ännu.


Webb-tidning & Galleri

Webbsidan som är under uppbyggnad kommer även att innehålla en webb-tidning om konst och då naturligtvis med fokus på Summer Heat Art men även andra artiklar om konst kommer att publiceras. Dessutom kommer här att finnas ett bildgalleri, även här i första hand för utställande konstnärer men även här kan andra konstnärer få tillträde.

 

Nyhetsbrev

Vi kommer kontinuerligt att skicka ut nyhetsbrev om vad som händer och sker inom ramen för  Summer Heat Art.

Du anmäler dig till nyhetsbrevet genom att skicka ett mail till adressen i botten på hemsidan Skriv gärna Nyhetsbrevet som ämne.Tema 2015: Det genuina konstnärsskapet

Vi vet, och ni vet, att det runt om i landet finns ett flertal konstnärer, utan utbildning på någon konsthögskola, som är de bästa eller bland de allra bästa men som inte visas annat än lokalt eller i bästa fall regionalt.

Och detta beroende på den diskriminerande uppfattning bland alla, eller i alla fall nästan alla, som bestämmer över vem som får ställa ut och/eller får utställningsbidrag i olika former: Regeln kan uttolkas som att ju högre utbildning desto bättre konstnär. Vem har kommit på en så korkad idé som att man blir konstnär av utbildning? Det utbildning ger är ett ökat tekniskt kunnande; att utveckla sig till en bra konstnär kommer från konstnärens eget inre och har ingenting med utbildning att göra. Det tar också, oftast, lång tid att skaffa sig den erfarenhet som krävs för att kunna utveckla ett riktigt bra konstnärsskap.

Vi söker till denna utställning dessa genuina konstnärer, utbildade och/eller outbildade, som kommit en bra bit i utvecklingen av sitt personliga konstnärsskap och skapat sig en egen stil och ett eget uttryckssätt. 


Vi behöver din hjälp
Vad vi hoppas på är din hjälp med att hitta dessa genuina konstnärer, utbildade eller outbildade, som utifrån sitt inre har något att berätta om sig själv eller om sin omvärld. Den här konsten är oftast, men inte alltid, mogen och lågmäld och den ger den betraktare, som tar sig tid, ett stort utbyte.

Om du känner till någon konstnär som du själv tycker passar in på beskrivningen och är värd en större uppmärksamhet ber vi dig skicka oss ett mail till Summer Heat Art eller så ringer du och tipsar på telefon 0430-50600.


Idéer på arrangemang
I anslutning till själva konsthallen finns stora gröna ytor med möjligheter för utomhusarrangemang av olka slag; t.ex finns möjlighet att bygga en scen för musik- och/eller teater; möjlighet för utomhusutställningar t.ex veteranbilar eller annan form av utomhusaktivitet. Om du fick önska något vad skulle då detta vara? Tipsa oss!
Summer Heat Art 2015

email: admin@artskane.se

tel: 0430-50600

pg: 1056968-9 

Copyright © 2014. All Rights Reserved.